Plannen van Pogacar zijn een zegen voor Tim Wellens: dit komt op zijn kalender

Plannen van Pogacar zijn een zegen voor Tim Wellens: dit komt op zijn kalender
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Tadej Pogacar maakte maandag bekend dat hij in 2024 de Giro en de Tour zal rijden. Dat heeft ook zijn gevolgen voor ploegmaat Tim Wellens.

De plannen van Tadej Pogacar zijn toch wel een kleine verrassing. Zijn keuzes hebben ook de nodige gevolgen voor ploegmaten bij UAE Emirates, niet in het minst voor onze landgenoot Tim Wellens.

Wellens trekt volgend jaar met Pogacar naar de Tour de France. Ook de Duitser Nils Politt wordt op de vlakke gedeelten een belangrijke knecht voor de Sloveen.

Door het afhaken van Pogacar voor de klassiekers wordt Wellens samen met Politt de kopman voor de Ronde van Vlaanderen. Ook Parijs-Roubaix komt zo in de agenda van Wellens, een debuut voor een 32-jarige.

Wellicht komen ook nog de E3 Saxo Classic en Dwars door Vlaanderen op zijn kalender te staan, al is dat nog niet zeker. De eerste koers van Wellens is Murcia op 10 februari, de Clasica Jaen en de Ruta del Sol. Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne zijn al zekerheden.

Wellens zou als helpende hand van Pogacar ook de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. Geen Waalse klassiekers dus, net als zijn kopman, om dan via de Dauphiné naar de Tour de France te trekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties