Kittel nog niet op volle toeren bij nieuwe werkgever: "Ik wil nog niet eerder conclusies trekken"

Redactie
| 2772 reacties
Kittel nog niet op volle toeren bij nieuwe werkgever: "Ik wil nog niet eerder conclusies trekken"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Marcel Kittel is de Ronde van Dubai vooralsnog geen succes. Vorig jaar scoorde hij met Quick-Step Floors een hattrick in Dubai, dit jaar lijkt het met zijn nieuwe werkgever Katusha-Alpecin niet te lukken.

Een probleem met de ketting in de eerste rit, een machteloze 17e plek in de tweede rit. Voor Marcel Kittel loopt het dus nog wat stroef. Ook in de tweede rit. "We wilden in één ruk langs de linkerzijde opschuiven, maar dat bleek niet mogelijk", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Misschien waren we te nerveus, de communicatie was alleszins niet goed. Al wil ik dat niet als excuus gebruiken."

Kittel geeft grof toe dat er fouten werden gemaakt. "We maakten een pak fouten. De eerste dag zat ik nog redelijk dicht bij de feiten, vandaag holden we erachteraan. Het valt me ook op dat we al twee dagen op rij - samen met nog één team al het werk op onze schouders moeten nemen", doelt hij op zijn ex-werkgever. "De rest wacht af."

Het mag verkeerd gaan in Dubai

Zoals ik vooraf zei: we zitten in een proces waar we door moeten. Alle kopjes hangen nu naar beneden. Dat is op zich een goed signaal. De Dubai Tour is een rittenkoers waarin je test en meteen weet waar je staat. Dit is de wedstrijd waarin de dingen zonder al te grote gevolgen verkeerd mogen gaan."

Er zijn nog drie ritten in Dubai. "We hebben nog een drietal kansen. Misschien loopt het vanaf morgen alsof we al jaren samen sprinten. Misschien blijft het ook verschrikkelijk verkeerd gaan en moeten we na Dubai rond de tafel gaan zitten. Maar eerder wil ik geen conclusies trekken", besluit Kittel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties