Sanne Cant met één groot doel naar 'haar' Lille: "Maar het wordt sowieso een groot feest"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 744 reacties
Sanne Cant met één groot doel naar 'haar' Lille: "Maar het wordt sowieso een groot feest"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Sanne Cant was Maldegem geen succes met een zevende plek. In Lille kan ze zaterdag voor eigen volk haar regenboogtrui wél alle eer aandoen. En bovendien rijdt Cant natuurlijk voor eigen volk.

Het wordt dus een speciale cross in Lille. "Vorig jaar was ik enorm trots dat ik in mijn eigen Lille voor het eerst in de regenboogtrui mocht starten", vertelt Cant bij de organisatie van de DVV-Trofee. "Dat is nu niet anders. Het nieuwe is er een beetje af, maar ik heb wel een tweede wereldtitel en dat is heel speciaal. Ik wilde die trui echt niet afgeven en dat heb ik ook niet moeten doen."

Vorig jaar kon Cant niet winnen en dus is de wereldkampioene gebrand op een zege. "Vorig seizoen kon ik in Lille mijn regenboogtrui niet verzilveren, dat hoop ik nu wel te doen. Het zal sowieso een groot feest worden en ik kijk ernaar uit om allemaal bekende gezichten te zien", besluit ze.

"Ik sta nu vijfde en het wordt moeilijk om nog op te schuiven"

De eindzege in de DVV-Trofee zit er niet meer in. Die is voor Katie Compton. "Door gezondheidsproblemen in oktober was dat klassement voor mij al snel verloren. Ik sta nu vijfde en het wordt moeilijk om nog op te schuiven, maar dat houdt me niet tegen om er in deze laatste manche vol tegenaan te gaan. En daar zal het publiek mij zeker bij helpen", besluit Cant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties