Nog extra nadelen bij schijfremmen? "Na de regenrit van maandag was ik er bijna halfdoof van"
Foto: © photonews
Volg Wielerkrant nu via Instagram!
Heel wat renners rijden tegenwoordig op fietsen met schijfremmen. Is het nu gevaarlijk of niet? Er zijn verdeelde meningen over. Het maakt alleszins veel lawaai volgens sprinter Dylan Groenewegen en Tim Wellens.
Beide renners kloegen maandag over pijn aan de oren na de openingsrit in de BinckBank Tour. "Het maakt verschrikkelijk veel lawaai in de regen. Die remmen piepen dan zeer hard", aldus Wellens in Het Nieuwsblad. "Na de regenrit van maandag in de BinckBank Tour was ik er bijna halfdoof van", zegt ook Dylan Groenewegen.
En er zijn nog dingen die de komende jaren bijgewerkt moeten worden. "Soms is er ook drukverlies", vertelt Sep Vanmarcke. "De schijfremmen worden gevuld met olie. Soms ontstaat er dan een luchtbel. Als die luchtbel net naar boven komt wanneer je moet remmen, rem je niet of heel traag."
Soms gevaarlijk
"Het is in onze ploeg bij mijn weten nog maar één keer in een wedstrijd gebeurd. Maar het kan wel gevaarlijk zijn. Temeer omdat je verwacht snel te kunnen remmen, maar dat dan plots niet lukt", zegt de renner van EF-Drapac.
"Ook de koeling kan nog wel wat finetuning gebruiken", vult Yves Lampaert aan. "Tijdens lange afdalingen in zeer warme omstandigheden warmen die schijven op en maken ze een vreemd lawaai."
Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief