Wout van Aert en andere Belgen geven inkijk in hun eetgewoonten
Foto: © photonews
Volg Wielerkrant nu via Instagram!
De kleinste details zijn belangrijk als wielrenner. Veel aandacht gaat dan ook uit naar de voedingsgewoonten. Vaak krijgen de renners pasta bij hun bord, al blijkt dat bij heel wat Belgische coureurs nog goed mee te vallen. Zeker thuis. In competitie is het nog iets anders.
Een rondvraag van Het Nieuwsblad peilde bij verschillende Vlaamse renners naar welke pasta ze het liefst hebben en hoe vaak per week ze het eten. Daaruit blijkt dat ze thuis niet al te vaak voor pasta aan tafel schuiven. Ieder heeft uiteraard zo zijn eigen voorkeuren. We zetten die van een aantal renners op een rijtje.
Wout van Aert
Lievelingspasta: Iets pittig. Een Arrabiata-saus. Als het maar al dente gekookt is.
Aantal keer per week: Tijdens competitie elke dag, soms zelfs bij ontbijt. Thuis maar 1 keer per week.
Lievelingspasta: Spaghetti aglio e olio. Liefst pasta van merk Rummo.
Aantal keer per week: In competitie dagelijks, thuis 1 keer per week.
Lievelingspasta: Tagliatelle met zalm, prei en roomsaus.
Aantal keer per week: Thuis nooit, op koers 2 keer per week.
Lievelingspasta: Tagliatelle Carbonara, als ik niet naar calorieën moet kijken.
Aantal keer per week: Thuis 2 keer, de kindjes eten dat zeer graag, zelfs zonder saus.
Lees ook...
- Bakelants doet straffe uitspraken: ploeg van Van Aert allesbehalve verzwakt en heeft zelfs al 'de nieuwe Wout' rondlopen
- Niet geïntimideerd door Wout van Aert: Visma-Lease a Bike legt de lat hoog met nieuwe doelstelling voor sterkhouder
- Van Den Abeele en UCI hebben gloednieuw idee om Van Aert en Van der Poel weer vaker naar de cross te lokken
Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief