Analyse Schitteren in Gent, EK en WK: de topmomenten van Moreno De Pauw
Volg Wielerkrant nu via Instagram!
Hoe zwaar het leven als wielrenner er mentaal kan inhakken, bleek nog eens bij de aankondiging van Moreno De Pauw over zijn wielerpensioen. Als het mentaal op is, is het beter om er een punt achter te zetten. Maar het is mooi dat hij met fierheid kan terugblikken op zijn verwezenlijkingen.
En dat zijn er toch wel wat. Moreno De Pauw was op een geven moment dé grote hoop van het baanwielrennen in België. Hij ging een droomduo vormen met Kenny De Ketele. Na 2017 konden hun grootste prestaties dan wel niet geëvenaard worden, het blijven wel mooie herinneringen voor de Oost-Vlaming die binnenkort zijn fiets aan de haak hangt.
In 2008 veroverde hij al zilver op het WK in de omnium. Aan de zijde van De Ketele begon hij pas echt aan een glorietocht. Zeven keer maakten ze het zegegebaar in een zesdaagse. In oktober 2015 klopten ze in Londen de Britten Latham en Wood. Het begin van een schitterende periode. De Pauw won het jaar nadien de puntenkoers en de madison op het BK. In de scratch haalde hij zilver.
STERK IN SPRINTS IN SAINT-QUENTIN-EN-YVELINES
Het was uitkijken wat het zou worden op grote kampioenschappen De Velodrome van Saint-Quentin-en-Yvelines in Frankrijk was het decor voor het EK. Samen met thuisrenners Kneisky en Thomas waren De Pauw en De Ketele bij de allerbesten wat het punten verzamelen in de sprints betreft in de madison.
De Spanjaarden Mora en Torres slaagden er dan weer in om een paar ronden te winnen en dankten hun overwinning hieraan. De Fransen haalden uiteindelijk een puntje meer dan het Belgische duo. Dankzij een veilige voorsprong op Oostenrijkers Graf en Müller haalde De Pauw met zijn partner de bronzen medaille binnen.
SUCCES IN TEAM EN ALS INDIVIDU IN GLASGOW
Een kunststukje dat ze overdeden in Glasgow voor de wereldbeker. Toen haalden ze 41 punten. Opnieuw goed voor de derde plaats, na Mora/Torres en Meyer/Scotson. In de scratch haalde De Pauw in zijn eentje de bronzen plak binnen. Enkel Ramanau en Latham moest hij voor zich dulden.
De winst in de zesdaagse van Gent had uiteraard een speciale betekenis: de Fransen Kneisky en Thomas en de Nederlanders Havik en Stroetinga werden knap afgetroefd. Naast het behalen van de nationale titel in het omnium in 2017 en nog een resem zeges in een zesdaagse, wilde De Pauw nog eens schitteren op het WK in Hong Kong in de madison.
Dat lukte hem ook. De duo's Kneisky/Thomas en Meyer/Scotson bedreigen zat er deze keer niet echt in, maar het maakte de nieuwe bronzen medaille er niet minder knap op. Allemaal medailles die de Waaslander zeker mag koesteren.
Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief