Van den Spiegel ziet in hervorming geen gevaar voor de Superprestige: "Niet alle stemmen zo negatief als die van Nys"
Volg Wielerkrant nu via Instagram!
De hervorming die volgend seizoen gaat doorgevoerd worden in het veldritlandschap blijft voor beroering zorgen. Uiteraard staan ze bij Flanders Classic als één blok achter het nieuwe concept. Dat houdt ook geen gevaar in voor de Superprestige, meent Tomas Van den Spiegel.
"De procedure van de UCI schreef voor dat we een plan moesten uitwerken met minimaal 14 en maximaal 16 wedstrijden, waarvan maximaal de helft in België mag plaatsvinden. Bovendien moeten we verplicht in 7 of 8 verschillende landen een manche organiseren. Maar het kan zijn dat we nog meer landen zullen aandoen", onthult Van den Spiegel in De Tribune bij Radio 1.
VEEL OVERLEG NODIG
Flanders Classics zal ook nog altijd de organisator zijn van de Superprestige. Hoe moet dat dan in zijn werk gaan? "We willen zo goed mogelijk nagaan hoe de puzzel gelegd kan worden. We zijn ervan overtuigd dat dat kan lukken, maar daarvoor is veel overleg nodig met alle betrokken partijen. Niet alle stemmen zijn zo negatief als die van Sven Nys.Het is niet de bedoeling om klassiekers van de Superprestige te gaan afsnoepen."
WOUT EN MATHIEU SCHOOLVOORBEELDEN
Van den Spiegel ziet in veldrijders die het goed doen als wegrenner dé combinatie om de internationalisering te bevorderen. "Met Van Aert en Van der Poel zitten we met twee schoolvoorbeelden van hoe het veldrijden tegenwoordig aangepakt kan worden. Die jongens zijn ook sterrren op de weg en tillen de sport naar een hoger niveau."
Bovendien hoeft het ook niet tot alleen die twee beperkt te blijven. "Ook Tom Pidcock kan zo iemand worden. Ik hoor bijvoorbeeld ook dat Quinten Hermans door Wanty zal uitgespeeld worden in de Waalse klassiekers. Dat moeten we echt aanmoedigen."
Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief