Iedereen eindigde op zijn plaats: "Tweede worden in deze Parijs-Roubaix is een fantastisch verhaal"

Iedereen eindigde op zijn plaats: "Tweede worden in deze Parijs-Roubaix is een fantastisch verhaal"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was een bijzonder straffe editie van Parijs-Roubaix, eentje waar zeker nog over gesproken zal worden.

Dat Wout van Aert aan de start van Parijs-Roubaix kwam, was al een succes op zich na zijn coronabesmetting, maar uiteindelijk zat het niet mee.

“Van Aert heeft zijn deel van de pech gehad”, zegt José De Cauwer op Sporza. “Op het moment dat hij een tweede keer achterop geraakte, koerste men wel niet om Van Aert op achterstand te rijden. Dat vond ik mooi aan het hele verhaal. Die andere mannen zullen geweten hebben dat ze dan ook de rekening zouden betalen.”

En uiteindelijk kregen we de uitslag die iedereen verdiende. “Achteraf gezien hebben we een hele mooie afvallingskoers gezien. Met een Lampaert die goed was, maar niet goed genoeg. En ook een hele sterke Mohoric, maar Van Baarle die de allersterkste was. Bijna iedereen is op zijn plaats geëindigd. Onder meer Van der Poel voelde snel dat het niet zijn dag was.”

“Van der Poel zei achteraf inderdaad dat hij niet de benen had waarop hij hoopte”, vult Karl Vannieuwkerke aan. “Maar wat Van Aert hier deed na 3 weken afwezigheid... Tweede worden in deze Parijs-Roubaix is een fantastisch verhaal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties