Chris Froome doet gooi naar eerste zege sinds 2018 maar kent veel pech, Belg Lecerf nieuwe leider in Rwanda

Chris Froome doet gooi naar eerste zege sinds 2018 maar kent veel pech, Belg Lecerf nieuwe leider in Rwanda
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Chris Froome heeft nog eens van zich laten horen en hij deed een poging om de vijfde rit in de Ronde van Rwanda, maar de Brit kende onderweg veel pech. Een Belg is wel de nieuwe leider.

Chris Froome heeft in de vijfde etappe van de Ronde van Rwanda een gooi gedaan naar zijn eerste overwinning sinds 2018. Toen won hij de Giro nadat hij in de 19de rit na een solotocht van 80 kilometer toch nog het roze pakte. 

Froome had blijkbaar gedacht aan de etappe, want in Rwanda ging Froome er alleen vandoor. Hij reed een voorsprong van zo'n vier minuten bij elkaar, maar met nog zo'n 50 kilometer te gaan zakte die voorsprong al naar zo'n anderhalve minuut. 

Het peloton jaagde op Froome, die intussen heel wat pech kende. De Brit had twee keer mechanische pech, reed lek én viel nog eens. Froome werd gegrepen en moest nadien ook lossen uit het peloton. Hij eindigde op twee minuten van de winnaar. 

Na enkele aanvallen raakte de Zuid-Afrikaan Callum Ormiston weg uit het peloton. Hij hield het uit tot het einde en kwam binnen met een voorsprong van 6 seconden op de rest. Het Belgische talent William Junior Lecerf eindigde als vierde en is de nieuwe leider. Zijn voorsprong is wel slechts een paar seconden op heel wat renners. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties