Selecties Alpecin-Deceuninck zeggen veel over kopmanstatuut: Jasper Philipsen heeft een primeur beet

Selecties Alpecin-Deceuninck zeggen veel over kopmanstatuut: Jasper Philipsen heeft een primeur beet

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Wie de selecties van Alpecin-Deceuninck voor zich heeft liggen, kan er niet om heen: Jasper Philipsen en niemand anders is de absolute kopman in het Vlaamse openingsweekend.

De kwaliteiten van Jasper Philipsen zijn dan ook gekend: hij kan wel een helling over en hij is snel aan de meet. Dan ben je kandidaat-winnaar in zowel de Omloop als Kuurne-Brussel-Kuurne. Alpecin-Deceuninck speelt hem dan ook uit in beide wedstrijden dit weekend.

Wat opvalt, is dat Philipsen de enige is binnen Alpecin-Deceuninck bij wie dat het geval is. De kopman is dus bekend en rond hem wisselt de ploeg van pionnen. Zaterdag in de Omloop staan Kragh Andersen, De Bondt, Gogl, Riesebeek, Stannard en Gianni Vermeersch aan zijn zijde.

Op zondag zijn het Dillier, Gaze, Ghys, Kielich, Laurance en Groves die zich ook aan de start zullen presenteren. De selecties van Alpecin-Deceuninck spreken boekdelen: Philipsen is de man waar het dit weekend om draait. Al kan bij een groessprint in Kuurne uiteraard ook Groves uitgespeeld worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties