Tim Merlier sprint met 2 doelen in de UAE Tour: "Ze hadden het gevraagd als het nodig zou zijn"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Tim Merlier sprint met 2 doelen in de UAE Tour: "Ze hadden het gevraagd als het nodig zou zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Tim Merlier sprint in de UAE Tour niet alleen voor eigen succes. Dat bleek uit het verloop van de 5e etappe.

"Voor de rit hadden ze aan Bert Van Lerberghe en mij gevraagd om bonificatieseconden bij de tussensprints weg te pakken als het nodig zou zijn", vertelde Tim Merlier aan Sporza. Soudal Quick-Step wou ervoor zorgen dat Luke Plapp in het klassement zo niet zou inlopen op Remco Evenepoel. 

Bij de 1e tussensprint was dat uiteindelijk niet nodig. Louis Vervaeke en Josef Cerny sprongen weg. Net als Geoffrey Bouchard en Thomas De Gendt. 

PUNTENTRUI

Maar bij de volgende tussensprint bleven er nog 2 seconden over. "Dan was het zaaks om ervoor te zorgen dat Plapp die seconden niet zou nemen", aldus Merlier. "Ik ging op 200 meter vol aan en de seconden lagen voor het grijpen. Dan hoorde ik Evenepoel en de seconden waren dan natuurlijk voor hem."

Nadien moest Merlier ook nog sprinten voor de zege. Van Lerberghe piloteerde Merlier naar voren en ging al op 500 meter van de streep aan. "Misschien was dat wel wat te vroeg. Daardoor kwam ik zelf te vroeg op kop", analyseerde Merlier de sprint, die uiteindelijk als 5e finishte en de nieuwe drager van de puntentrui is. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties