Dirk De Wolf benoemt de sleutel tot succes van Lotte Kopecky voor ritzege en geel in de Tour

Dirk De Wolf benoemt de sleutel tot succes van Lotte Kopecky voor ritzege en geel in de Tour
Foto: © photonews

Lotte Kopecky heeft meteen toegeslagen in de Tour de France Femmes. De Belgische kampioene soleerde naar de zege in de eerste etappe en de gele trui.

Dirk De Wolf kent Kopecky goed en genoot van haar triomf. "Het was een mooi nummer. Superieur", zegt hij bij Radio 1. "Ik zag haar heel gemakkelijk vooraan zitten op de slotklim."

"Vanaf het moment dat ze een gaatje van 200 meter had, volgde er schitterend afstoppingswerk van Demi Vollering. Dat was fantastisch ploegwerk", zag De Wolf nog. "Ik had niet verwacht dat ze meteen zou toeslaan in de eerste rit en zowel geel als groen en de bolletjestrui zou pakken."

"Hoeveel vrijheid zou ze krijgen? Dat was de vraag. Wel, ze dwingt het gewoon zelf af. Als ze alleen gaat en er zit niemand zoals Annemiek van Vleuten op je wiel, dan mag je alleen rijden", benoemt De Wolf de sleutel tot succes.

WK in Glasgow

Maar volgens De Wolf is Kopecky al een heel jaar superieur en behoort ze ook tot de top 3 van de wereld. "Maandag kan ze deze gele trui verdedigen en in het hooggebergte kan ze het laten lopen", zei De Wolf nog. 

Kopecky lijkt dus ook al goed in orde voor het WK op de weg in Glasgow, de vrouwen rijden hun wedstrijd op 13 augustus. "Ze kan de volgende dagen in elk geval verder toewerken naar de doelen waar ze voor leeft. We kunnen een huis bouwen op Lotte richting het WK"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties