Mathieu van der Poel krijgt enorm voordeel op WK mountainbike door ultieme reglementswijziging

Mathieu van der Poel krijgt enorm voordeel op WK mountainbike door ultieme reglementswijziging
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Mathieu van der Poel staat komende zondag aan de start van het WK mountainbike. Nu krijgt hij een ferme opsteker voor de start.

Een kleine week na zijn wereldtitel op de weg staat Mathieu van der Poel zaterdag aan de start van het WK mountainbike, vooral om kwalificatiepunten te scoren voor de Olympische Spelen van volgend jaar. 

"Om eerlijk te zijn heb ik nul tot geen verwachtingen voor het WK mountainbike. Voor mij telde alleen de wegwedstrijd. Ik ben nooit echt bezig geweest met het mountainbiken. Ik zal wel zien hoe het gaat", zei Van der Poel in een interview met ex-wielrenner Matt Stephens.  

"Ik heb al even niet meer op een mountainbike gezeten, dus het is meer van: ik heb een kans en als het geluk aan mijn zijde staat, kan ik me plaatsen voor de Olympische Spelen", zei Van der Poel nog. 

Ultieme regelwijziging

Daags voor de start heeft Van der Poel nog een serieuze boost gekregen om een goed resultaat te rijden. Normaal moest hij starten vanop rij 13, maar door een ultieme regelwijziging mag hij nu starten op rij 4, waar ook Tom Pidcock zal staan. 

Dat komt doordat niet langer de UCI-ranking wordt gevolgd, maar wel een regel uit de Wereldbeker. De eerste rijen worden gevuld met de top 10 van het mountainbike en daar komen nog eens top 20 wegrenners bij die deelnemen aan het mountainbiken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties