đŸŽ„ Altijd iets met de VĂ©lo d'Or: Van der Poel greep er tot ontsteltenis van velen naast, Roglic kijkt raar op bij uitreiking

đŸŽ„ Altijd iets met de VĂ©lo d'Or: Van der Poel greep er tot ontsteltenis van velen naast, Roglic kijkt raar op bij uitreiking
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Velo d'Or was de laatste tijd vaak onderwerp van discussie. Dat Mathieu van der Poel die dit jaar niet won, kon er bij velen niet in. Primoz Roglic staat wel al op de erelijst, maar dat betekent blijkbaar niet dat je die trofee snel in handen krijgt.

De Sloveen heeft de Vélo d'Or gewonnen in 2020, een jaar waarin hij tot eind augustus alle rittenkoersen won waar hij aan de start verscheen. Tirreno-Adriatico, de Ronde van Catalonië, de Giro en de Ronde van Burgos kwamen achtereenvolgens op zijn palmares. Roglic triomfeerde ook nog in een eendagskoers: de Ronde van Emilia.

Maar wat blijkt? De man die Jumbo-Visma inruilt voor BORA-hansgrohe had die Vélo d'Or nog altijd niet in zijn bezit. Die is nu pas aan hem overhandigd tijdens het BEKING-event. "Beter laat dan nooit", grapt Roglic op het podium. "Ik moest het jaar al eens checken: 2020. Het is altijd mooi om zoiets te mogen ontvangen."

Ook de Vélo d'Or van 2023 zorgde voor aardig wat commotie. Mathieu van der Poel had met twee Monumenten en WK-winst uitstekende papieren, maar de laureaat werd toch Tourwinnaar Jonas Vingegaard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties