Openhartige Remco Evenepoel geeft toe: "Zo ben ik wat van mijn zelfvertrouwen verloren"

Openhartige Remco Evenepoel geeft toe: "Zo ben ik wat van mijn zelfvertrouwen verloren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Remco Evenepoel heeft er een woelig jaar opzitten met een opgave in de Giro en een mislukte jacht op het klassement in Vuelta. En dat heeft ook zijn sporen nagelaten.

Zowel sportief als extrasportief was het wat een woelig jaar voor Remco Evenepoel. Er waren de dompers in de Giro en de Vuelta, maar hij won wel voor de tweede keer Luik-Bastenaken-Luik en werd wereldkampioen tijdrijden. 

Extrasportief was er het hele fusieverhaal met Jumbo-Visma, na zijn opgave in de Giro werd Evenepoel opnieuw gelinkt aan een overgang naar INEOS Grenadiers. Voor de zoveelste keer al. 

"Ik moet toegeven dat ik te veel naar de verhalen heb geluisterd. Zo ben ik wat van mijn zelfvertrouwen verloren. Ik was verbaasd hoe groot sommige details in de buitenwereld werden gemaakt", zegt Evenepoel bij Het Nieuwsblad. 

Rust deed Evenepoel deugd

Om weer helemaal tot rust te komen, nam Evenepoel ook een extra lange vakantie, eind november is hij weer beginnen trainen. "De rust heeft me goed gedaan. Ik heb alles kunnen vergeten", geeft Evenepoel toe. 

En die rust vertaalt zich ook op de fiets. Evenepoel voelt zich weer goed, blijkt uit zijn record op de Coll des Rates. En met de Tour in het vooruitzicht heeft Evenepoel nu ook meer motivatie om te trainen en zich aan zijn dieet te houden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties