Thibau Nys doet belofte aan Eli Iserbyt en waarschuwt Nederlandse 'ploegmaten' voor WK veldrijden

Thibau Nys doet belofte aan Eli Iserbyt en waarschuwt Nederlandse 'ploegmaten' voor WK veldrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Thibau Nys zit in een wat speciale situatie op het WK veldrijden. Hij is op het WK ploegmaat van Iserbyt en Vanthourenhout en Ronhaar, Nieuwenhuis en Van der Haar worden nu plots concurrenten.

Joris Nieuwenhuis, Lars van der Haar en Pim Ronhaar zijn het hele seizoen ploegmaat van Thibau Nys, maar op het WK is dat dus anders. Samen met de ploegmaats van Pauwels Sauzen-Bingoal, Iserbyt en Vanthourenhout, strijden ze voor twee medailles. 

Met Mathieu van der Poel aan de start worden dat wellicht het zilver en het brons. Hoe gaat Nys om met het feit dat de drie Nederlanders nu plots in een ander kamp zitten. "Ze gaan het mij niet kwalijk nemen mocht ik achter hen rijden", citeert Het Nieuwsblad hem. 

Geen afspraken

En Nys zou het ook begrijpen als Nieuwenhuis, Ronhaar en Van der Haar achter hem zouden rijden. Al zal dat volgens Nys ook niet nodig zijn, omdat iedereen op het zware parcours wel zijn ding zal kunnen doen.

"Afspraken zijn er niet!", verzekerde Nys zijn ploegmaat Iserbyt. En wat als de Nederlanders de benen stil houden wanneer Van der Poel een gaat slaat? "Dan wij ook niet, hé. Dan rijden we allemaal voor het zilver."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties