Remco Evenepoel vertelt het grote geheim van zijn revalidatie

Foto: © photonews
Volg Wielerkrant nu via Instagram!
Remco Evenepoel herstelt momenteel van een sleutelbeenbreuk. Die liep hij op bij een valpartij in de Ronde van het Baskenland.
Soudal-QuickStep loste vandaag de podcast âThe Wolfpack Howlsâ. Daarin komt Remco Evenepoel in het breed aan bod en praat hij honderduit over zijn valpartij, revalidatie en verdere plannen voor dit jaar.
De revalidatie gaat bijzonder goed vooruit en daar is één groot geheim voor, zo vertelt onze landgenoot. âHet was onlangs goed weer in BelgiĂ«. Met Oumi ben ik dan een ijsje gaan eten. Ik heb vijf of zes bolletjes genomen. En dan moet je weten dat het nog vrij grote bollen zijnâ, klinkt het.
Die ijsjes dragen bij aan de heling van de breuken. âHet is gewoon een ding: als we naar een ijssalon gaan, ga ik er helemaal in op. EĂ©n heel groot ijsje en dan een tijd niets meer. De eerste dagen na zoân val kan je wel wat gek doen qua voeding.â
Voorbereiding begint vroeger
Een dieet door zijn blessure is er voorlopig nog altijd niet. âOmdat ik weet dat mijn lichaam nu veel calcium nodig heeft. Calcium, melk, yoghurt en kaas bijvoorbeeld. IJsjes eigenlijk ook. Het is basisvoedsel. De revalidatie is eigenlijk ijsjes eten.â
De blessure heeft geen invloed op zijn voorbereiding op de Tour de France. âHet enige dat zal veranderen, is dat we de voorbereiding een week vroeger starten. Normaal had ik Luik natuurlijk nog gereden, nu heb ik meer dan twee weken niets gedaan. Dus denk ik dat we volgende week al zullen beginnen opbouwen.â
Lees ook...
- Mathieu van der Poel trekt ernstige lessen uit pijnlijke ervaringen en zegt wat hij verkeerd heeft gedaan
- José De Cauwer prijst sterke Remco Evenepoel, maar komt ook opnieuw verrassend uit de hoek over de krachtsverhoudingen
- Remco Evenepoel ontroert hem: ontdek meer over het emotionele moment dat Patrick Lefevere niet rap vergeet
Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief