Jonge Wout van Aert imponeerde meteen: "Heb ik hem nooit op kunnen betrappen"

Jonge Wout van Aert imponeerde meteen: "Heb ik hem nooit op kunnen betrappen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Mathieu van der Poel won tien jaar geleden met de Ronde van Limburg zijn eerste profkoers. Ook Wout van Aert stond toen aan de start.

Op 19-jarige leeftijd deden Wout van Aert en Mathieu van der Poel al wat ze nu tien jaar later ook doen: de koers vroeg openbreken. De twee gingen toen op 157 kilometer van de streep op pad met acht anderen. 

De vlucht duurde maar een tiental kilometer, maar de toon voor de rest van hun carrière was gezet. Zeker omdat Mathieu van der Poel een paar uur later ook de sprint zou winnen van het peloton, zijn eerste profzege dus. 

Jonge Wout van Aert maakte indruk

Wout van Aert moest nog twee jaar wachten op zijn eerste profzege, toen hij in de proloog van de Ronde van België Tony Martin klopte. Een ploegmaat van weleer herinnert zich nog de piepjonge Wout van Aert in 2014. 

"Het was inderdaad een editie en Wout stak zich nooit weg. Hij koerste mee om te winnen. Wat destijds atypisch was voor een veldrijder", zegt voormalig ploegmaat Kevin Hulsmans bij Het Nieuwsblad. 

"Vastgoedservice-Golden Palace was een mixploeg van wegrenners en veldrijders en die laatsten durfden in extremis wel eens een wegwedstrijd overslaan. Gedrag waarop ik Wout nooit heb kunnen betrappen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties