Entourage van renners reageert nu Lotto Dstny geen contractverlengingen tekent

Entourage van renners reageert nu Lotto Dstny geen contractverlengingen tekent
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Dstny is druk in de weer om de nodige fondsen voor 2025 binnen te halen. En dat heeft zijn invloed op de contracten voor volgend seizoen.

De CEO van Dstny gaf al aan dat hij de optie voor twee extra seizoenen sponsoring nog niet bevestigd heeft aan het wielerteam. Pas deze zomer zou er uitsluitsel komen.

Dat is rijkelijk laat en doet vermoeden dat Dstny naar een andere wielerploeg of zelfs een andere sport zou vertrekken.

Lennert Van Eetvelt, Maxim Van Gils en Arnaud De Lie tekenden al een nieuw contract tot eind 2026, maar verder blijft het voorlopig stil bij Lotto Dstny.

Er zijn nog 15 andere renners van wie het contract afloopt. Sportief manager Kurt Van de Wouwer bevestigde al een mondeling akkoord voor twee seizoenen met Milan Menten.

Geen handtekening

Maar het contract is nog niet getekend. Ook andere renners zouden al een mondelinge overeenkomst hebben, maar wachten op een effectief contract.

Volgens de entourage van enkele renners, zo schrijft Het Laatste Nieuws, mist de ploeg financiële slagkracht om de contracten effectief te laten tekenen.

Met andere woorden: Lotto Dstny is op dit moment (nog) niet zeker van nodige centen voor de volgende jaren en wil geen contracten tekenen waarvoor het geld nog niet binnen is.

Gezonde politiek, maar natuurlijk veel onzekerheid voor renners. Sommigen kozen al voor een ander avontuur en mogelijk volgen anderen dat voorbeeld door de onzekerheid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties