Peter Sagan krijgt bijzonder slecht nieuws te horen

Peter Sagan krijgt bijzonder slecht nieuws te horen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

De carrière van Peter Sagan zat er vorig seizoen op. Toch wilde de Slovaak nog één grote stunt uithalen.

Peter Sagan stopte met fietsen, maar wou wel de draad van het mountainbiken terug opnemen. Zijn grote doel: de Olympische Spelen in Parijs rijden, naast Mathieu van der Poel.

De Nederlander zegde echter af voor het mountainbiken op de Spelen, maar Sagan zelf zal ook Parijs niet halen. Niet omwille van een blessure of zo, maar gewoon omdat hij geen startrecht krijgt op de Spelen.

Om zijn droom te verwezenlijken moest Sagan voldoende UCI-punten bij elkaar rijden, maar doordat hij af te rekenen kreeg met hartritmestoornissen en twee keer geopereerd werd kwam hij niet vaak in actie.

Sagan verscheen nooit aan de start van wereldbekermanches, terwijl precies die heel veel punten opleverden. Slovakije heeft dan ook geen punten genoeg om startrecht te hebben op de Olympische Spelen.

Een verrassing is dat zeker niet, want Sagan wist zelf ook dat het bijzonder moeilijk zou worden. Zwitserland, Frankrijk, Italië, Spanje, de Verenigde Staten, Duitsland, België en Groot-Brittannië mogen elk twee deelnemers naar Parijs sturen. Brazilië, Denemarken, Canada, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Oostenrijk, Noorwegen, Chili, Polen, Roemenië en Tsjechië hebben 1 plekje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties