Ronde van Zwitserland komt met reeks initiatieven om overleden Gino Mäder te eren

Ronde van Zwitserland komt met reeks initiatieven om overleden Gino Mäder te eren
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Vorig jaar kwam Gino Mäder om het leven. Dat gebeurde daags na een zware valpartij in de Ronde van Zwitserland.

Amper 26 jaar oud was Gino Mäder toen hij vorig jaar stierf na een zware valpartij in de afdaling van de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland.

De organisatie van de rittenkoers zal in de editie van dit jaar de Zwitserse renner postuum in de bloemetjes zetten, met een bergprijs en een herinneringsrit.

Wedstrijdleider Olivier Senn gaf tijdens een persmoment de nodige uitleg over het eerbetoon dat de organisatie klaar heeft voor Mäder.

“Een van Gino's sterke punten was het hooggebergte, en dus hebben we samen met Gino's familie besloten om het hoogste punt van de wedstrijd aan hem te wijden. Vanaf dit jaar zal het dak van de Ronde de #rideforgino bergprijs heten, waar een speciale prijs te winnen zal zijn. Gino zal zo voor altijd verbonden blijven aan de Ronde van Zwitserland.”

Er werd ook beslist om het rugnummer 44 dat Mäder droeg tijdens zijn zware valpartij nooit meer te gebruiken. De hashtag #rideforgino zal ook op de leiderstruien geplaatst worden.

Op 16 juni, precies een jaar na zijn overlijden, wordt er ook een herinneringsrit georganiseerd voor recreanten, op het parcours van de slottijdrit tussen Aigle en Villars. De opbrengst van de verkoop van de #RideforGino-sokken gaat volledig naar de vereniging die werd opgericht om de renner te herdenken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties