Lucinda Brand maakt indruk in Diest en volgt Kopecky op

Lucinda Brand maakt indruk in Diest en volgt Kopecky op
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Op zaterdag stond zowel bij de mannen als bij de vrouwen Dwars door het Hageland op het programma. En dat leverde heel wat spektakel op, ook al bij de vrouwen. Met een veldrijdster als overwinnaar van dienst.

Vorig jaar wist Lotte Kopecky nog uit te pakken met een geweldige prestatie op de Citadel van Diest, dit jaar was het een Nederlands feestje in Diest. Uiteindelijk kleurde het volledige podium namelijk oranje, toch opvallend.

Onvoorspelbare en jonge koers

Dwars door het Hageland is een nog vrij recente koers bij de vrouwen. Lucinda Brand heeft zaterdag de vierde editie van Dwars door het Hageland voor vrouwen gewonnen. Ze haalde het op de Citadel van Diest na een flinke eindsprint.

De race is elk jaar opnieuw onvoorspelbaar, onder meer door de vele onverharde wegen en kasseizones. Daardoor was de race van 'amper' 128 kilometer zeer zwaar en werd het al vrij snel een echte afvalrace voor de rensters.

Brand knalt alles en iedereen uit het wiel

Anneke Dijkstra en onze landgenote Fleur Moors probeerden een groepssprint te ontlopen, maar dat was buiten een sterk peloton gerekend. Al vrij snel werd duidelijk dat alles zou worden uitgevochten op de slothelling op de Citadel van Diest.

Lucinda Brand ontbond daar haar duivels en niemand kon nog in de buurt komen. Thalita de Jong finishte op flink wat meters als tweede, voor Karlijn Swinkels. Een compleet Nederlands podium werd het op die manier in Diest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties