🎥 Kopecky & co reageren na collectieve blunder: "Jullie mogen lachen"

🎥 Kopecky & co reageren na collectieve blunder: "Jullie mogen lachen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Het gekste moment van het weekend viel misschien wel in de slotetappe van de Tour of Britain. Lotte Kopecky en Lorena Wiebes wilden ploeggenote Christine Majerus de ritzege schenken, maar die ging te vroeg juichen en verloor zo nog de etappe.

De Tour of Britain is een vierdaagse rittenkoers. Donderdag en vrijdag won Lotte Kopecky (Team SD Worx - Protime) de eerste twee etappes van deze ronde. Zaterdag trok ze dan weer de sprint aan voor ploeggenote Lorena Wiebes.

Op zondag hielden ze dan weer in om ploeggenote Christine Majerus aan een ritzege te helpen. Majerus juichte namelijk te vroeg, waardoor Ruby Roseman-Gannon de ritzege wist af te snoepen van het sterke blok van SD Worx. 

Majerus zelf reageerde - net als Kopecky en Wiebes - via de sociale media. "Jullie mogen hiermee lachen", was ze niet te beroerd om toe te geven dat ze wel degelijk een blunder had gemaakt in de etappe.

Lorena Wiebes van haar kant kon er ook om lachen. Zij gaf aan dat het de beste kon overkomen - en het overkwam Wiebes zelf al eerder dit seizoen in de Amstel Gold Race, waardoor Marianne Vos nog kon winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties