Verrassende winnaar op BK wielrennen? "Als ik één naam moet noemen"

Verrassende winnaar op BK wielrennen? "Als ik één naam moet noemen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel kroonde zich vorig jaar in Izegem voor het eerst tot Belgisch kampioen op de weg. Wat mogen de renners dit jaar verwachten van het parcours in Zottegem?

Na de start in Sint-Lievens-Houtem beginnen de renners aan twee rondes van zo'n 50 kilometer. Daarin moeten de renners de Diepestraat (1,2 km aan 3,5%), de Klemhoutstraat (1,8 km aan 3%), Hostellerie (1,3 km aan 4,3%) en de kasseien van de Paddestraat (2,3 km).

Daarna volgen er nog vijf rondes met 22,9 km met Grotebergstraat (800 meter aan 3,6%) en de kasseistroken van het Kruiswaterplein (200 meter) en de Lippenhovestraat (1,2 km). De laatste passage van de Lippenhovestraat ligt op 5 km van de streep.

Lampaert verrassende favoriet voor BK?

"Het minste wat ik kan zeggen, is dat ze het superzwaar hebben gemaakt. Draaien, keren, constant op en af", zegt renner van de streek Luca Van Boven bij Wielerflits.  "Het parcours is geen meter vlak en het gaat bijna nooit stilvallen."

Volgens Van Boven kan iedereen zondag winnen, zowel sprinters als klassieke renners. "Ik zie hier zelfs een klimmer winnen. Zeker als je ziet dat Remco Evenepoel vorig jaar in Izegem op een vlak parcours won."

Volgens Van Boven is het BK de grootste kermiskoers van het jaar. "Alleen de sterke mannen ga je bij de eerste tien vinden, geen verrassingen. Als ik één naam moet noemen, is dat voor mij Yves Lampaert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties