Duitser Michel Hessmann (Visma-Lease a Bike) kent zijn straf na positieve dopingtest

Duitser Michel Hessmann (Visma-Lease a Bike) kent zijn straf na positieve dopingtest
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een jaar geleden legde de Duitser Michel Hessmann (23) een positieve dopingtest af. Het Duitse antidopingagentschap NADA heeft zich nu eindelijk uitgesproken over de zaak.

In augustus vorig jaar raakte bekend dat de Duitser Michel Hessmann op 14 juni 2023 een positieve dopingtest had afgelegd. Er werden bij Hessmann minieme sporen van Chlortalidon gevonden, een  vochtafdrijvend middel. 

De Duitser werd door zijn ploeg Visma-Lease a Bike voorlopig geschorst tot er een uitspraak was over de zaak. Die liet maanden op zich wachten, maar het Duitse antidopingagentschap NADA heeft nu een besluit genomen.

Hessmann nog een maand geschorst 

"Het NADA is tot de conclusie gekomen dat het aannemelijk is dat Hessmann een vervuild medicijn zoals paracetamol, ibuprofen of naproxen heeft ingenomen", zegt Visma-Lease a Bike in een statement.

"Eerder kwamen externe deskundigen tot die conclusie en seponeerde de Duitse Justitie de zaak al in januari. Het NADA is echter ook van mening dat het risico van vervuilde medicatie bij de atleet ligt en stelde Hessmann daarom de lichtst mogelijke schorsing voor van 4 maanden, met een terugwerkende kracht van drie maanden."

Hessmann staat dus nog een maand aan de kant, maar kan daarna dus terugkeren in het peloton. "Daarna (na de schorsing, nvdr.) zullen Michel Hessmann en de ploeg zich beraden over een vervolg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties