'Cofidis straft nieuwste aanwinst van Visma-Lease a Bike vanwege transfer'

'Cofidis straft nieuwste aanwinst van Visma-Lease a Bike vanwege transfer'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Fransman Axel Zingle (25) lijkt volgend jaar de overstap te maken naar Visma-Lease a Bike. Daar kunnen ze bij zijn huidige ploeg Cofidis echter niet mee lachen.

Volgens de Franse sportkrant L'Equipe heeft Axel Zingle een contract voor drie jaar getekend bij de Nederlandse topploeg Visma-Lease a Bike. De Fransman zou zo na drie jaar zijn Franse ploeg Cofidis verlaten. 

Zijn mogelijke overstap naar Visma-Lease a Bike is dan ook niet in goede aarde gevallen bij Cofidis. Volgens L'Equipe zou de Franse ploeg dan ook overwegen om Zingle niet mee te nemen naar de Tour de France. 

Zingle heeft wel nog een kans om zichzelf in het team te knokken, maar dan moet hij zondag wel Frans kampioen wordt in Saint-Martin-de-Landelles. Voor Zingle wordt dat dus een moeilijke opdracht om de Tour nog te halen. 

Cofidis heeft punten van Zingle nodig

Bij Cofidis zouden al zes renners zeker zijn van de Tour, namelijk Bryan Coquard, Guillaume Martin, Simon Geschke, Jésus Herrada, Alexis Renard en Ion Izagirre. Na de nationale kampioenschappen worden de andere twee namen bekendgemaakt.

Dat Zingle niet mee mag naar de Tour is opvallend. De Fransman verzamelde met voorsprong de meeste UCI-punten dit jaar. Als 17de op de ranking zit Cofidis ook nog altijd in de gevarenzone voor degradatie eind 2025. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties