Belgische knecht van Remco Evenepoel haalt nu al een emotioneel moment aan: "Het is een leuk toeval"

Belgische knecht van Remco Evenepoel haalt nu al een emotioneel moment aan: "Het is een leuk toeval"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een goed klassement najagen met Remco Evenepoel wordt ook voor de knechten in het team een droom die werkelijkheid wordt. Er zullen in de Tour veel emoties aan te pas komen.

Louis Vervaeke maakt zich alvast klaar om al die emoties ten volle op te nemen. De klimmer zal de Tour de France in dienst rijden van Remco Evenepoel. Net als bij Evenepoel zelf lonkt ook Vervaeke zijn debuut in de Tour. Hij reed al vaker de Giro en de Vuelta, maar op zijn 30ste komt het nu ook tot deelname aan de Tour.

Dat is best wel een moment om bij stil te staan. "Het was als kind een droom om op een dag deel uit te maken van het Tour-peloton", bekent Vervaeke op sociale media, terwijl hij een foto van zichzelf als jong rennertje deelt. "Een droom die enorm versterkt werd door het Tour-peloton te zien passeren op de Galibier in de Valloire."

Het moet toch wel lukken: de Galibier staat ook in de Tour de France van 2024 op het programma. De renners zullen al op de vierde dag over de lange en iconische beklimming moeten, aangezien de aankomst van die etappe in de Valloire ligt. Het is de eerste rit met een finish op Franse bodem en ook meteen de eerste bergrit.

"Het is ook een leuk toeval dat we in de eerste week van mijn eerste Tour daar zullen finishen", legt Vervaeke de link met dat moment uit zijn jeugd dat hem is bijgebleven. Hopelijk worden het voor Remco Evenepoel en al zijn ploegmaats de komende weken veel positieve ervaringen waar ze later tevreden op kunnen terugblikken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties