UCI schakelt in de Tour nog tand groter in strijd tegen soort doping: "Onmogelijk door de mazen van het net te glippen"

UCI schakelt in de Tour nog tand groter in strijd tegen soort doping: "Onmogelijk door de mazen van het net te glippen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tour heeft jammer genoeg een verleden met heel wat dopingperikelen. De UCI zet de strijd tegen het valsspelen verder en schakelt nog een tand hoger.

Dat doet het door een antidopingprogramma uit te rollen, dat geleid zal worden door de ITA, het International Testing Agency. Zo zal er een nieuwe tool gebruikt worden om mechanische fraude tegen te gaan. Details over deze nieuwe manier van controleren komt het publiek pas na afloop van de Tour de France 2024 te weten.

Zo kan ook informatie uit de handen van eventuele valsspelers gehouden worden in de loop van deze Tour. Na elke Tourrit zullen de ritwinnaars, de dragers van speciale truien, verschillende willekeurig uitgekozen renners en alle renners die zich verdacht gedragen gecontroleerd worden. Er wordt dus niets aan het toeval overgelaten.

UCI geeft valsspelers duidelijk signaal

"Het plan om mechanische fraude te bekampen tijdens de Tour van 2024 stuurt een duidelijk signaal aan iedereen die denkt aan valsspelen: het is onmogelijk om door de mazen van het net te glippen. Door de combinatie van checks aan de start en finish kunnen we een eerlijke competitie garanderen", zegt UCI-directeur Lanaya.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties