Greg Van Avermaet ziet maar één Belg kans maken op eerste gele trui in de Tour

Greg Van Avermaet ziet maar één Belg kans maken op eerste gele trui in de Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tussen Firenze en Rimini wordt zaterdag voor de eerste gele trui in de Tour gestreden. Greg Van Avermaet ziet een grote kans voor Wout van Aert.

Net als vorig jaar in het Baskenland tekende organisator wel een stevig parcours uit voor de openingsetappe. De renners krijgen meteen een rit van 206 kilometer voorgeschoteld met daarin 3800 hoogtemeters. 

Greg Van Avermaet ging de etappe verkennen en schat de kansen van de Belgen in. Voor sprinters Philipsen en De Lie vreest Van Avermaet dat het te zwaar zal zijn. "Die klimmen vallen op zich mee, maar het is de opeenvolging die het zo zwaar maakt", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Geen Evenepoel, wel Van Aert?

Voor Remco Evenepoel zou het natuurlijk een uitgelezen kans zijn om in zijn eerste Tour meteen de gele te trui te pakken. Maar Van Avermaet raadt hem aan om zich gedeisd te houden. "Anders wordt hij weer een hele ronde geviseerd."

Voor één Belg ziet Van Avermaet wel kansen: Wout van Aert. Zelf twijfelt Wout van Aert stevig aan zijn vorm bij de start van de Tour, maar in Rimini ligt wel de eerste gele trui van deze Tour voor het rapen. 

"Hij kan alles overleven en zal een van de rapste renners aan de meet zijn", stelt Van Avermaet. "Hopelijk beseffen ze dat bij Visma-Lease a Bike en laten ze niet zomaar de vluchters voor de zege vechten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties