Meteen geel? Remco Evenepoel onthult wat hij verwacht van eerste etappe in de Tour de France

Meteen geel? Remco Evenepoel onthult wat hij verwacht van eerste etappe in de Tour de France
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel maakt straks zijn debuut in de Tour de France. De renners krijgen meteen een steivge etappe voorgeschoteld in Italië.

De 111de editie van de Tour de France vertrekt voor het eerst vanuit Italië. Het is namelijk 100 jaar geleden dat Ottavio Bottecchia als eerste Italiaan ooit de Tour de France won. En het belooft meteen pittig te worden. 

De organisatie heeft tussen Firenze en Rimini namelijk een parcours van 206 kilometer en 3600 hoogtemeters uitgetekend. Onderweg liggen al zeven beklimmingen, er zal gevochten worden voor de bolletjestrui.

Lastige finale van eerste Tour-etappe

In de laatste 50 kilometer liggen er nog drie klimmetjes kort na elkaar, maar de laatste top ligt al op zo'n 25 kilometer van de meet. Daarna gaat het in dalende lijn en met tegenwind richting aankomstplaats Rimini. 

"Die laatste klim naar San Marino en de afdaling naar de aankomst gaan over heel brede tweevaksbanen. Het is dan makkelijk om te controleren. Ik verwacht een sprint van misschien 30 renners", zegt Remco Evenepoel bij Sporza. 

Evenepoel geeft de rit 3,5 sterren, in plaats van vier want hij verwacht niet dat de klassementsrenners er zich al echt mee gaan bemoeien. Al staat de eerste gele trui wel op het spel. 

Profiel Rit 1 Tour de France

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties