Ploegmaats verrassen peloton in eerste Tourrit, Wout van Aert grijpt net naast de gele trui

Ploegmaats verrassen peloton in eerste Tourrit, Wout van Aert grijpt net naast de gele trui
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste etappe in de 111de Ronde van Frankrijk is gewonnen door Romain Bardet. De Fransman hield samen met zijn ploegmaat Frank van den Broek het peloton af.

Met 206 kilometer en 3600 hoogtemeters kregen de renners de zwaarste openingsrit ooit voorgeschoteld in de Tour. Daarbovenop kwam ook nog eens een verzengende hitte van boven de 30 graden. 

Mark Cavendish leek die hitte niet goed te verteren, want de Brit zat op de eerste beklimming van de dag al in de problemen. Hij gaf ook over op de fiets, maar haalde met behulp van zijn ploegmaats wel de tijdslimiet. 

In het peloton ging het als maar sneller op de beklimmingen door het temo van UAE en de deur stond wagenwijd open achteraan. Van der Poel, Philipsen, De Lie, Matthews, Gaudu, Martinez en Girmay moesten de rol lossen. 

Peloton komt te laat, Bardet pakt gele trui

Een kopgroep van negen renners spatte langzaamaan uit elkaar. Op 50 kilometer van de streep versnelde Romain Bardet uit het peloton, zijn ploegmaat Frank van den Broek wachtte zijn kopman op in de vlucht. 

Madouas moest als laatste vluchter de twee laten rijden, Bardet en Van den Broek pakten zo'n twee minuten op het peloton, Healy hing er op een minuut tussen. Visma-Lease a Bike nam in het peloton het heft in handen voor Wout van Aert. 

Bardet en Van den Broek zagen hun voorsprong als maar slinken in de slotkilometers, maar het aanstormende peloton kwam net te laat. Bardet pakte de ritzege en de gele trui, Wout van Aert sprintte nog naar plek drie. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties