🎥 UAE Team Emirates steekt de draak met concurrent Visma-Lease a Bike

🎥 UAE Team Emirates steekt de draak met concurrent Visma-Lease a Bike
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de start van de Ronde van Frankrijk was er heel wat te doen over de Control Room van Visma-Lease a Bike. Concurrent UAE Team Emirates steekt nu de draak met het verboden busje.

Met een Control Room, een mobiel commandocentrum, wil Visma-Lease a Bike tijdens de Ronde van Frankrijk heel wat gegevens verzamelen. Die moeten dan doorgegeven worden aan de ploegleiders in de wagen. 

"Het is een minibus gevuld met state-of-the-art technologie en apparatuur die zal fungeren als een centraal verzamelpunt van real-time data tijdens de Tour de France", zei Visma-Lease a Bike er zelf over. 

Steekje van UAE richting Visma-Lease a Bike

De UCI en organisator ASO beslisten echter dat het busje niet welkom was op de officiële terreinen van de Tour de France. De ploeg zal dus op de nodige afstand moeten staan om gebruikt te worden.

Bij de andere ploegen hebben ze wellicht ook met grote ogen gekeken naar de Control Room van Visma-Lease a Bike. UAE Team Emirates stak op sociale media de draak met de Control Room door hun eigen versie. 

Dat deed de ploeg met een leeuwtje van geletruidrager Tadej Pogacar. "In afwachting van goedkeuring door de UCI", schreef de ploeg er nog bij met een kwinkslag. Pogacar en Vingegaard zullen de strijd wel verder voeren op de fiets. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties