🎥 Tadej Pogacar en UAE maken statement met dubbelslag, sterke Remco Evenepoel tweede

🎥 Tadej Pogacar en UAE maken statement met dubbelslag, sterke Remco Evenepoel tweede
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tadej Pogacar heeft een dubbelslag geslagen in de Tour. De Sloveen versnelde net voor de top van de Galibier en zette zijn concurrenten nog wat meer op achterstand in de afdaling.

Voor de laatste keer in deze Tour vertrok het peloton vanuit Italië, om voor het eerst aan te komen in Frankrijk. Onderweg lagen twee beklimmingen van tweede categorie en slotklim Col du Galibier (22.9 km aan 5.1%). 

Mads Pedersen had een doel gemaakt van de tussensprint na 20 kilometer en pakte ook de volle buit. Jasper Philipsen werd vierde en verzamelde ook wat punten. Daarna ontstond een vlucht van 17 renners met onder meer wereldkampioen Van der Poel. 

Veel voorsprong kregen ze echter niet van het peloton, waar UAE Team Emirates de forcing voerde. Op de Galibier trokken de mannen Pogacar het hele peloton uit elkaar, waar nog slechts acht renners overbleven. 

Pogacar met zijn ploegmaats Ayuso en Almedia, Evenepoel en Landa, Vingegaard, Roglic en Rodriguez. De Sloveen versnelde op een halve kilometer voor de top en loste Vingegaard ook. Hij pakte de 8 bonificatieseconden. 

Pogacar rijdt weg van Vingegaard en co

Vingegaard volgde op tien seconden en pakte vijf seconden, Evenepoel enkele seconden later van de Deen en pakte nog 2 seconden. Evenepoel nam duidelijk minder risico in de afdaling en verloor seconden. 

De Belg kreeg het gezelschap van Rodriguez, Ayuso en Roglic en moest even lossen bergaf, maar kon wel weer aansluiten. Ook Vingegaard grepen ze bij de lurven, terwijl Pogacar de vijf op meer dan een halve minuut zette. 

De Sloveen pakte de etappe, met 35 seconden voorsprong op Evenepoel, Ayuso en Roglic. Vingegaard en Rodriguez moesten nog twee seconden meer toegeven. Pogacar is de nieuwe leider met 45 seconden voorsprong op Evenepoel en 50 seconden op Vingegaard.

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties