Jan Bakelants over dé kwaliteit van Remco Evenepoel: "Soudal Quick-Step moet dat uitbuiten"

Jan Bakelants over dé kwaliteit van Remco Evenepoel: "Soudal Quick-Step moet dat uitbuiten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Tour de France staat de eerste echte bergetappe op het programma. Jan Bakelants ziet vooral andere kwaliteiten bij Evenepoel die Soudal Quick-Step moet gebruiken.

De eerste bergetappe in de Tour de France staat straks op het programma. De Sestrières (39.2 km aan 3.7%), Col de Montgenèvre (8.3 km aan 6%) en de Col du Galibier (22.9 km aan 5.1%) zijn wel niet de zwaarste beklimmingen. 

Volgens Jan Bakelants is dat voor Remco Evenepoel misschien wel een kans. "Remco kan genoeg bergop, maar het is niet zijn absolute sterkte. Niet zoals het tijdrijden", zegt hij bij HLN. 

Kwaliteiten Evenepoel bergop

"Er zijn dagen dat hij op het niveau zit van de besten en dan kan hij bergop winnen door zijn explosiviteit. Maar zijn grootste kwaliteiten liggen op het vlakke en het middengebergte. Soudal Quick-Step moet dat uitbuiten."

Volgens Bakelants moet de ploeg durven koersen in ritten die op papier niet doorslaggevend zijn voor het klassement. En dan moet Evenepoel niet aanvallen, maar wel wachten tot een plateau wanneer iedereen kapot ziet. 

"Geef hem dertig meter en zie hem dan nog maar terug. Dan is hij fenomenaal. Ik heb het genoeg gezien, ik heb er ook nog tegen gekoerst", besluit Bakelants nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties