🎥 Démare begrijpt declassering niet na insluiten Van Aert in de sprint: "Waarom precies?"

🎥 Démare begrijpt declassering niet na insluiten Van Aert in de sprint: "Waarom precies?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

De Fransman Arnaud Démare hinderde Wout van Aert in de sprint en werd gedeclasseerd. Hij en zijn ploeg vonden echter niet dat er veel aan de hand was.

Wat er enkele dagen geleden met Jasper Philipsen gebeurde, was nu het geval met Arnaud Démare. Van Aert wilde Démare aan de rechterkant voorbij gaan, tussen de Fransman en hekken. Maar de deur ging dicht. 

Op het moment dat Van Aert de Fransman wil voorbij gaan, neemt hij Van Aert mee naar rechts. Van Aert moet inhouden, zich herlanceren en Démare aan de linkerkant voorbij gaan. Hij strandde op een half wiel van de zege. 

Démare verbaast over declassering

Démare werd teruggezet naar de 67ste plaats, maar begreep daar weinig van. "Ben ik gedeclasseerd?", viel hij van zijn stoel bij Cyclism'Actu. "Waarom precies? Dat moet iemand mij toch eens uitleggen."

"Ik zit aan de rechterkant en ik blijf aan de rechterkant. Ik weet niet wat ik moet zeggen… Ik heb geen spijt van mijn sprint, dus deze beslissing vind ik erg hard. Het motiveert mij alleen maar meer voor de volgende massasprints."

Ploegleider Yvon Ledanois was het ook niet helemaal eens met de beslissing. "Ik ben niet de persoon om een oordeel te vellen over de declassering. Naar mijn mening reed Démare een heel mooie sprint. Vervolgens nemen mensen naar eer en geweten een beslissing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties