Van Gils op het matje geroepen voor manoeuvre, Lotto Dstny pleit nog altijd onschuldig

Van Gils op het matje geroepen voor manoeuvre, Lotto Dstny pleit nog altijd onschuldig
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Maxim Van Gils heeft van de jury in de Tour een boete en een aftrek van UCI-punten gekregen voor zijn manoeuvre in de sprint. Bij Lotto Dstny blijven ze echter wijzen naar Amaury Capiot.

In de sprint van de dertiende etappe probeerde Maxim Van Gils zijn sprinter en ploegmaat Arnaud De Lie naar voren te brengen. Hij dook in een gaatje tussen de nadarhekken en Amaury Capiot, die stevig ten val kwam. 

Van Gils en De Lie wezen vooral naar Capiot als schuldige, omdat hij tot twee maal toe achter zich keek in de sprint. Capiot had net zijn lead-out gedaan en schoof wat op naar links richting de aanstormende Van Gils.

Stevige boete voor Van Gils

De jury wees echter Van Gils als schuldige aan en hij keeg een boete van 1500 Zwitserse frank op wegens 'onjuist gedrag', vooral voor zijn stevige schouderduw. En Van Gils verliest ook nog 60 UCI-punten.

Sportief manager Kurt Van de Wouwer zette Van Gils uit de wind net na de finish. "Ik heb de beelden net bekeken. Voor mij doet hij niets verkeerd, 100 procent", zei Van de Wouwer bij Sporza. 

"Capiot wijkt een beetje van zijn lijn. Niet veel, maar Maxim zit geblokkeerd tussen hem en de dranghekken. Hij moest ergens ... Het was dat of zelf vallen. Hij doet niets verkeerd, helemaal niet", besloot hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties