🎥 Pogacar kraakt Vingegaard opnieuw in de Pyreneeën, Evenepoel best of the rest

🎥 Pogacar kraakt Vingegaard opnieuw in de Pyreneeën, Evenepoel best of the rest
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tadej Pogacar heeft ook de tweede bergrit in de Pyreneeën op zijn naam geschreven. Visma-Lease a Bike maakte het hem heel moeilijk, maar de Sloveen was opnieuw sterker dan Vingegaard.

Op de Franse nationale feestdag kreeg het Tourpeloton de koninginnenrit voor de kiezen. Het voorwiel ging meteen omhoog met Col de Peyresourde (7 km aan 7.8%). Daarna ontstond er een vroeg vlucht van zo'n twintig renners. 

In het peloton controleerde Visma-Lease a Bike, waar Benoot en Van Aert een veel betere dag hadden. De vluchters kregen niet heel veel ruimte, want Kelderman bracht de favorieten op zo'n anderhalve minuut voor de slotklim. 

De vijf overgebleven vluchters, met Mas, Carapaz, Johannessen, Hindley en De Plus bestookten elkaar op de slotklim van Plateau de Beille (15.7 km aan 7.8%). In het peloton legde Jorgenson een strak tempo op. 

Vingegaard probeert, maar Pogacar opnieuw de beste

De Amerikaan bracht de Vingegaard, Pogacar, Evenepoel, Yates en Landa terug tot op driekwart minuut. Carapaz was in de kopgroep weggereden, maar al op 11 kilometer van de streep versnelde Vingegaard. Pogacar volgde moeiteloos. 

Evenepoel koos voor zijn eigen tempo, maar werd niet meteen weggereden door Vingegaard en Pogacar. De Belg reed wel een minuut weg van Carlos Rodriguez, waardoor hij zijn podiumplaats nog verstevigde. 

Op 5 kilometer van de streep achtte Pogacar zijn moment gekomen en versnelde hij vanachter de rug van Vingegaard. De Deen had geen antwoord en moest de gele trui laten rijden, Pogacar reed seconde per seconde weg. 

Pogacar pakte zijn tweede ritzege op rij, Vingegaard kwam iets meer dan een minuut later binnen. Remco Evenepoel moest meer dan twee minuten toegeven, maar staat wel weer steviger op het podium.

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties