Evenepoel gelooft weinig van uitspraak van Vingegaard: "Visma-Lease a Bike gaat dat niet doen"

Evenepoel gelooft weinig van uitspraak van Vingegaard: "Visma-Lease a Bike gaat dat niet doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Remco Evenepoel staat op de tweede rustdag in de Tour op de derde plaats. Op de twee plaats rekent hij niet echt meer.

Evenepoel kon Vingegaard lang achter zich houden in het klassement, maar sinds de rit met aankomst op Pla d'Adet heeft hij zijn tweede plaats moeten afstaan aan de Deen. Op Plateau de Beille werd dat verschil nog groter. 

De achterstand van Evenepoel op Vingegaard bedraagt nu al 2'10". Tenzij de Deen nog een stevige inzinking krijgt, kan Evenepoel nog voor de tweede plaats gaan in de Tour. Al wil Vingegaard nog voluit voor de eindzege gaan. 

Visma-Lease a Bike zal podium Vingegaard niet riskeren

Op zijn persconferentie verklaarde Vingegaard dat hij alleen maar naar boven kijkt en zich enkele focust op Tadej Pogacar. Hij is enkele naar de Tour gekomen om te winnen. Evenepoel zelf gelooft daar weinig van. 

"Ik denk niet dat Visma-Lease a Bike all-in zal gaan met het risico op ontploffen. Vingegaard wordt toch liever tweede dan zesde of zevende", zei Evenepoel. En dus lijkt de derde plaats het hoogst haalbare. 

Evenepoel verwacht ook niet dat er nog grote verschuivingen gaan gebeuren in de derde week. "De Alpen zijn anders. De cols zijn minder steil, regelmatiger en hebben beter asfalt. Rit 19 en 20 zullen wel heel belangrijk zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties