Marc Sergeant doet pijnlijke vaststelling over Remco Evenepoel: "Je moet de pech maar hebben"

Marc Sergeant doet pijnlijke vaststelling over Remco Evenepoel: "Je moet de pech maar hebben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Remco Evenepoel is in zijn eerste Tour op weg naar het podium. Hoger mikken lijkt dit jaar uitgesloten, maar wat met de toekomst?

Bij zijn debuut in de Tour doet Remco Evenepoel het uitstekend. Hij volgt waar hij kan en kiest voor zijn eigen tempo wanneer Pogacar en Vingegaard versnellen. Zo staat hij na twee weken op de derde plaats. 

De kans dat Evenepoel zondag in Nice ook op de derde plaats staat op het eindpodium, is groot. Hij heeft een voorsprong van meer dan vijf minuten. Ook de witte jongerentrui moet zonder grote inzinking binnen zijn. 

Kan Evenepoel Tour winnen tegen Pogacar en Vingegaard?

Voor zijn debuut in de Tour doet Evenepoel het uitstekend en overstijgt hij voor sommigen zelfs de verwachtingen. "Maar Remco wil ooit ook de Tour winnen, dat zit simpelweg in zijn DNA", stelt Marc Sergeant bij Het Nieuwsblad. 

"Alleen heeft hij de pech om te botsen op twee ongelooflijke talenten (Pogacar en Vingegaard, nvdr.) die niet eens zoveel ouder zijn." Er zijn renners met minder talent dan Evenepoel die ooit de Tour hebben gewonnen.

De vraag is ook hoeveel Evenepoel nog kan verbeteren en of hij ooit het niveau van Pogacar en Vingegaard kan halen bergop. "Met deze derde plaats kan Evenepoel perfect leven, maar ooit gaat hij de lat hoger leggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties