Tadej Pogacar deelt klein steekje uit aan Jonas Vingegaard: "Eindelijk"

Tadej Pogacar deelt klein steekje uit aan Jonas Vingegaard: "Eindelijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Tadej Pogacar deelde in het weekend in de Pyreneeën twee keer een tik uit aan Jonas Vingegaard. De Sloveen heeft respect voor de manier waarop Visma-Lease a Bike het richting Plateau de Beille aanpakte.

Visma-Lease a Bike probeerde zijn succesrecept van de voorbije jaren nog eens te herhalen. Een bergetappe met veel hoogtemeters in warme omstandigheden bijzonder lastig maken door de hele dag een hoog tempo op te leggen. 

Dat werkte de voorbije jaren altijd, maar deze keer niet. Tadej Pogacar beantwoordde de aanval van Jonas Vingegaard en counterde toen hij merkte dat hij nog sneller kon. Pogacar breidde zijn voorsprong uit met een minuut. 

"We hebben gisteren een van de beste beklimmingen ooit meegemaakt. Ik heb de hoogste waarden uit mijn carrière behaald", zei de Sloveen op zijn persconferentie op de rustdag. Hij brak het record van Marco Pantani op Plateau de Beille met bijna vier minuten. 

Vingegaard heeft 'big balls' getoond

Pogacar kon de manier van koersen van Visma-Lease a Bike wel smaken. "Jonas Vingegaard kwam echt wel voor de overwinning. Hij heeft echt ballen getoond, eindelijk. Ze hebben echt een fantastische koers gereden."

Daarmee verwijst Pogacar naar een uitspraak van Remco Evenepoel na de gravelrit. Hij vond de defensieve manier van koersen van Vingegaard maar niets en verweet de Deen toen een gebrek aan 'big balls'. Die toonde Vingegaard dus wel op Plateau de Beille. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties