Ernstig besluit: Ethische Commissie UCI schorst Belgische ploegleider voorlopig voor grensoverschrijdend gedrag

Ernstig besluit: Ethische Commissie UCI schorst Belgische ploegleider voorlopig voor grensoverschrijdend gedrag
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een ernstige zaak is op tafel gekomen bij de UCI. Een Belgische ploegleider wordt voorlopig geschorst en mag de activiteiten binnen zijn ploeg dus een tijdje niet meer uitoefenen.

Het gaat om Gert Vervoort, de ploegleider van Proximus-Cyclis CT zoals de ploeg dit jaar heet. Het is een merknaam dat u misschien wel kent uit het veldrijden. Het heeft een vrouwenploeg op de weg en in het veld en heeft daarnaast ook nog eens een mannenploeg waarin het eliterenners en beloften onder één dak brengt.

Het is de ploeg van onder meer Loes Sels en Anna Kay. "De Ethische Commissie van de UCI heeft procedures opgestart tegen Gert Vervoort, de sportdirecteur van de continentale vrouwenploeg Proximus-Cyclis CT. Dit vanwege beschuldigingen van ongepast gedrag van psychologische en seksuele aard", klinkt het.

Voorlopige schorsing

"Op basis van de door verschillende rensters toegereikte informatie heeft de Ethische Commissie beslist om de sportdirecteur voorlopig te schorsen, overenkomstig met artikel 34.2.2 van de Ethische Code van de UCI. Deze voorlopige schorsing geldt voor een periode van drie maanden en gaat vandaag in, terwijl het onderzoek verder loopt."

Het gaat dus heel erg duidelijk om klachten van rensters uit de ploeg vanwege grensoverschrijdend gedrag. De Ethische Commissie geeft hen gehoor, Gert Vervoort mag de komende drie maand geen activiteiten in de wielerwereld uitoefenen. Voor alle partijen is het te hopen dat het onderzoek snel definitieve uitsluiting kan bieden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties