'Visma-Lease a Bike vreest rampscenerio in de Tour de France de komende jaren'

'Visma-Lease a Bike vreest rampscenerio in de Tour de France de komende jaren'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Visma-Lease a Bike lijkt dit jaar geen derde keer op rij de Tour te winnen, ze zijn gebotst op een bijzonder sterke Tadej Pogacar. De vraag is of hij de komende jaren wel geklopt kan worden.

Het vel van de beer moet nog niet verkocht worden voor hij geschoten is, maar het ziet er toch naar uit dat Tadej Pogacar voor de derde keer in zijn carrière de Tour zal winnen. Wat Visma-Lease a Bike ook probeert. 

De Nederlandse ploeg probeerde Pogacar zondag in de rit naar Plateau de Beille uit te putten zoals het dat de voorbije jaren deed. Vingegaard kon Pogacar dan kraken en twee keer op rij de Tour winnen. 

Niets te doen aan Pogacar in de Tour?

Dit jaar lukte hun plan niet. Bij Visma-Lease a Bike zouden ze zelf vrezen dat er de komende jaren niets te doen zal zijn aan Pogacar in de Tour als hij op dit niveau blijft presteren. Dat meldt het Deense Ekstra Bladet. 

De Deense ex-renner Michael Rasmussen zou gepraat hebben met Frans Maassen, ploegleider bij Visma-Lease a Bike. Maassen zou gezegd hebben dat hij "niemand anders de Tour ziet winnen voor zeker de komende vijf jaar." 

Al is er ook de kanttekening van de slechte voorbereiding van Jonas Vingegaard. De Deen lag na zijn val in het Baskenland meer dan 10 dagen in het ziekenhuis. Wellicht kan hij dus nog wat beter dan dit jaar en Pogacar het vuur aan de schenen leggen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties