Belgisch kampioen Eli Iserbyt heeft wat te zeggen over toptalent Thibau Nys

Belgisch kampioen Eli Iserbyt heeft wat te zeggen over toptalent Thibau Nys
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Voor de veldrijders duurt het nog wel even voor ze opnieuw aan de bak mogen. Eli Iserbyt verwacht veel tegenstand van Thibau Nys in het nieuwe seizoen.

Eli Iserbyt kroonde zich in januari voor het eerst tot Belgisch kampioen veldrijden. Voor Iserbyt een bevrijding na heel wat mislukte pogingen, maar nu heeft hij de tricolore eindelijk beet. Toch gaat Iserbyt niet op zijn lauweren zitten. 

"Het moet nu gebeuren, ik ben 26 en word 27 jaar. Het is nu ook een seizoen waarin de jonge generatie eraan komt met Thibau Nys, Pim Ronhaar, Joran Wyseure, Niels Vandeputte, noem ze maar op", zei hij bij Vive le vélo.

Nys grote concurrent voor Iserbyt?

"Het is fout om te denken: 'Ik rijd al vijf jaar goed, dat zal volgend seizoen ook wel zo zijn'", ging Iserbyt verder. Vooral voor één jongere renner lijkt Iserbyt op zijn hoede te zijn in het nieuwe veldritseizoen die er aan komt. 

"Er is momenteel iemand die toch wel erg straf aan het rijden is op de weg en er waarschijnlijk ook wel vanaf het begin van het crossseizoen zal staan", doelt hij op Thibau Nys. Hij maakte veel indruk op de weg. 

Nys won onder meer ritten in de Ronde van Romandië, de Ronde van Hongarije, de Ronde van Noorwegen en de Ronde van Zwitserland. In Hongarije werd Nys ook eindwinnaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties