José De Cauwer en Renaat Schotte geven Jasper Philipsen hoop

José De Cauwer en Renaat Schotte geven Jasper Philipsen hoop
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Na de rustdag ging de focus in de Tour even naar groen. Philipsen maakt daar onverhoopt toch nog een beetje een spannende strijd van. Hij pakte zijn derde Tourritzege dit jaar. Dat zijn er evenveel dan Girmay.

De wellicht laatste sprintkans in de Tour de France 2024 in Nîmes draaide uit op een fiasco voor groene trui Biniam Girmay. Hij viel op een rotonde enkele kilometers van het einde en kon zo geen punten meer sprokkelen.

Jasper Philipsen won en pakte zo de volle buit van 50 punten. De kloof is zo - ook door de tussensprint - plots nog amper 32 punten. En er zijn nog vijf dagen, met ook een aantal tussensprinten op een pittige plaats.

Mathieu van der Poel Jasper Philipsen
© photonews

Bovendien zal Girmay wel een beetje gehavend zijn. En dus is er plots opnieuw veel mogelijk? "Je hoeft niet altijd te winnen, als je je maar altijd kan plaatsen en sprinten. Maar als je een volledige misslag hebt zoals Girmay nu, dan brengt dat ineens punten op voor de rechtstreekse concurrent."

Tevreden zijn met drie ritzeges?

"Veel zal afhangen van of Girmay na zijn val nog over al zijn mogelijkheden beschikt. Er zijn een paar tussensprints die relatief goed liggen, maar donderdag aan de finish wordt het een hele moeilijke", beseft José De Cauwer bij Sporza.

Volgens hem zullen ze bij Alpecin - Deceuninck ook blij zijn met de drie ritzeges die ze al wisten te pakken. "Er zijn momenteel maar 3 ploegen - en 3 renners (Pogacar, Girmay en Philipsen) - met drie ritzeges. Dat zijn dus al 9 ritzeges die weg zijn. Ze mogen daar dus heel blij mee zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties