De Alpen wachten: Remco Evenepoel houdt zijn hart vast voor zware tweedaagse

De Alpen wachten: Remco Evenepoel houdt zijn hart vast voor zware tweedaagse
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Remco Evenepoel is nog maar drie etappes verwijderd van een derde plaats in de Tour. Die beloven echt bijzonder zwaar te worden.

De klassementsrenners konden een halve snipperdag nemen, want de vluchters streden voor de etappezege. Het parcours was niet uitdagend genoeg, maar dat zal de komende dagen wel anders zijn. 

Vrijdag moeten de renners over de Col de Vars (18.9 km aan 5.6%), Cime de la Bonette (23.1 km aan 6.8%) en een aankomst op Isola 2000 (16.1 km aan 7.1%). Meteen een stevige etappe in de Alpen. 

Zaterdag staan de Col de Braus (10.2 km aan 6.3%), Col de Turini (20.8 km aan 5.7%), Col de la Colmiane (7.5 km aan 6.9%) en de Col de la Colmiane (7.5 km aan 6.9%) op het programma. En dan is er nog de slottijdrit tussen Monaco en Nice. 

Evenepoel op zijn hoede

Remco Evenepoel verwacht nog vuurwerk, maar weet niet goed wanneer. "Morgen zijn het wel bijna de hele dag cols van bijna een uur. We moeten het zien, ik kan het moeilijk voorspellen", zei hij bij Wielerflits.

"Misschien is het morgen niet en overmorgen wel, of andersom. Het kan alle kanten uit, maar alleszins belooft het wel een spectaculaire tweedaagse te worden", zei de witte jongerentrui nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties