Wereldkampioen Mathieu van der Poel spreekt ploegleiding van Alpecin-Deceuninck tegen

Wereldkampioen Mathieu van der Poel spreekt ploegleiding van Alpecin-Deceuninck tegen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

In de Tour staat de laatste kans voor de vluchters op het programma die geen echte klimmersbenen hebben. Al denkt Mathieu van der Poel daar anders over.

Met vijf beklimmingen van derde categorie en meer dan 3000 hoogtemeters op net geen 180 kilometer is de 18de etappe niet echt vlak te noemen. Toch is het de laatste rit voor het peloton echt de Alpen intrekt. 

En dus gaat Mathieu van der Poel wellicht nog een laatste keer proberen. De wereldkampioen is naar de Tour gekomen voor een ritzege, maar kwam nog niet dichter dan een elfde plaats in de gravelrit. 

"Een rit met meer dan 3000 hoogtemeters. Dat noemen ze tegenwoordig een overgangsrit", zegt Van der Poel bij WielerFlits. "Gezien het beperkte aantal kilometers, is dat misschien nog lastiger dan Luik-Bastenaken-Luik."

Roodhooft ziet wel kans voor Van der Poel

Bij de ploegleiding van Alpecin-Deceuninck klonk echter een ander geluid. "Er ligt daar een goede kans voor hem, maar dat betekent niet automatisch dat het tot succes leidt. Maar ja, het houdt hem wel bezig en motiveert hem", zegt Philip Roodhooft bij Het Nieuwsblad.

"Er zijn meer renners die hun zinnen op die dag hebben gezet", stelde Roodhooft nog. Onder meer Wout van Aert wil ook in de vlucht van de dag zitten. Krijgen we nog eens een ouderwets duel Van Aert-Van der Poel?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties