Pogacar heeft helder advies voor Evenepoel, Soudal Quick-Step wil er absoluut niet van weten

Pogacar heeft helder advies voor Evenepoel, Soudal Quick-Step wil er absoluut niet van weten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Remco Evenepoel wordt zonder grote inzinking derde in de Tour. Toch is er ook nog een kans op de tweede plaats. Tadej Pogacar vindt het alleszins het proberen waard.

Het podium bij zijn debuut in de Tour komt steeds dichterbij voor Remco Evenepoel. Hij heeft een voorsprong van bijna acht minuten op nummer vier Joao Almeida, een knecht van gele trui Tadej Pogacar

De kloof tussen Evenepoel en nummer twee Jonas Vingegaard is met 1 minuut en 58 seconden veel kleiner. Kan Evenepoel dat nog goedmaken in twee zware Alpenritten en een tijdrit? De meningen zijn verdeeld. 

Pogacar wil Evenepoel zien aanvallen, Soudal Quick-Step niet

Tadej Pogacar vindt alleszins dat Evenepoel voor de tweede plaats moet gaan. "Remco lijkt tevreden met de derde plaats, maar als ik hem was, zou ik er gewoon voor gaan", zegt de gele trui bij Het Nieuwsblad. 

Bij Soudal Quick-Step denken ze er anders over. Dromen van meer dan de derde plaats doen ze zeker, maar ze zijn ook realistisch. "De boel forceren is echt geen goed plan", zegt ploegleider Klaas Lodewyck.

Volgens Lodewyck is het niet aan Soudal Quick-Step om zijn stempel te drukken. Ze willen geen gekke dingen doen om de derde plaats van Evenepoel nog te verliezen. Ook al is de marge dus groot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties