De schuld van Van der Poel en Philipsen? 'Alpecin-Deceuninck ziet topper vertrekken'

De schuld van Van der Poel en Philipsen? 'Alpecin-Deceuninck ziet topper vertrekken'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Alpecin-Deceuninck verlengde onlangs het contract van Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel tot eind 2028. Een andere topper vertrekt daardoor wel.

Nu Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel nog vier jaar onder contract liggen bij Alpecin-Deceuninck is het duidelijk dat zij de komende jaren het kopmanschap opeisen. Daar trekken andere renners hun conclusies uit. 

Eerder was al duidelijk dat sprinter Kaden Groves en Soren Kragh Andersen de ploeg verlaten. Groves wil zijn kans in de Tour krijgen en trekt wellicht naar Astana, Kragh Andersen gaat naar het ambitieuze Lidl-Trek. 

Axel Laurance naar INEOS Grenadiers

Er staat echter nog een topper op vertrekken bij Alpecin-Deceuninck: Axel Laurance. De Fransman werd vorig jaar in Glasgow wereldkampioen bij de beloften en maakte dit jaar zijn debuut in de Tour de France. 

Het contract van Laurance loopt eind dit jaar af bij de ploeg van de gebroeders Roodhooft en hij zal dat niet verlengen. Volgens Wielerflits trekt de 23-jarige Fransman naar INEOS Grenadiers, er zou een akkoord zijn voor een meerjarig contract. 

Door de aanwezigheid van Van der Poel zou Laurance wellicht minder kansen krijgen, al kan hij wel beter bergop rijden dan de Nederlander. Bij INEOS Grenadiers komt Laurance dan wel Tom Pidcock tegen, die qua type nog meer op hem lijkt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties