Wout van Aert en Remco Evenepoel moeten Belgische wielerfans stevig teleurstellen

Wout van Aert en Remco Evenepoel moeten Belgische wielerfans stevig teleurstellen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

De Tour de France zit erop en dus staan er opnieuw enkele criteriums op het programma. Wout van Aert en Remco Evenepoel moeten we daar echter niet verwachten.

Maandag staan onder meer Biniam Girmay, Jasper Philipsen, Victor Campenaerts en Arnaud De Lie aan de start van het Natourcriterium in Aalst. Dinsdag in Roeselare zijn Mathieu van der Poel, Biniam Girmay, Yves Lampaert en Gerben Thijssen de blikvangers. 

Het Nederlandse Surhuisterveen heeft dinsdag dan weer Tourwinnaar Tadej Pogacar kunnen strikken. Donderdag is er in Herentals nog een criterium met onder meer Biniam Girmay, Arnaud De Lie en Steff Cras. 

Geen Van Aert en Evenepoel in Natourcriteriums

Wout van Aert en Remco Evenepoel zullen niet present tekenen op één van de drie Belgische criteriums. Komende zaterdag staan de twee Belgen namelijk al aan de start van de olympische tijdrit in Parijs. 

De twee Belgen hebben na het einde van de Tour slechts vijf dagen om te herstellen van de Tour. Bijzonder weinig dus, want Van Aert en Evenepoel hebben al drie weken koers in hun benen zitten. 

Dat in tegenstelling tot enkele concurrenten van Evenepoel en Van Aert, zoals Filippo Ganna en Joshua Tarling. De twee ploegmaats van INEOS Grenadiers hebben zich specifiek voorbereid op de Olympische Spelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties