📷 Natourcriterium in Aalst een prooi voor Campenaerts, die wel met een vervelend probleem kampt

📷 Natourcriterium in Aalst een prooi voor Campenaerts, die wel met een vervelend probleem kampt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Victor Campenaerts heeft maandagavond het Natourcriterium van Aalst gewonnen. Hij klopte Jasper Philipsen en Biniam Girmay na een korte solo.

Geen Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Remco Evenepoel in Aalst, maar wel onder meer  Biniam Girmay, Jasper Philipsen, Victor Campenaerts, Arnaud De Lie, Brent Van Moer, Gianni Vermeersch, Oliver Naesen, Gerben Thijssen, Robbe Ghys, Harm Vanhoucke en Steff Cras. 

Zo'n 50.000 toeschouwers zakten maandagavond af naar Aalst voor het traditionele Natourcriterium, een dag na het einde van de Tour. De vlucht van renners uit Nice had wel vertraging, waardoor de wedstrijd iets later begon. 

Vermoeide Campenaerts wint in Aalst

Op zo'n twee ronden van het einde zag Victor Campenaerts op een stil moment zijn kans. Hij versnelde en sloeg meteen een gat. Campenaerts gaf het niet meer af, Philipsen en Girmay mochten mee op het podium.

Campenaerts genoot, maar richt zich vanaf nu op zijn gezin. Zijn vriendin Nel en zoontje Gustaaf zag hij maar kort voor de start. "We gaan dinsdag in alle rust samen doorbrengen", zei Campenaerts met een schorre stem bij HLN. 

"Hoe het komt dat mijn stem nog in Frankrijk ligt? De Tour was heel vermoeien, daar kwam zondag nog een redelijk intens feestje bovenop, en dan kan die vermoeidheid zich wel eens op mijn stem vastzetten. Ik zit nog vol adrenaline, maar ben toch wel moe na drie lange weken koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties